2. Uluslararası İstanbul Kodaly Eğitim Günleri

İlkini 9-12 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlediğimiz Uluslararası İstanbul Kodaly Eğitim Günleri’nin bu yıl ikincisini düzenlemenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Yine Marmara Üniversitesinin ev sahipliğinde, Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu ve Macar Kültür Merkezinin desteği ile düzenlediğimiz 2. Uluslararası İstanbul Kodaly Eğitim Günlerini bu yıl 18-21 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz.

2017 yılındaki eğitim günlerinde aramızda olan katılımcılarımızdan aldığımız geri bildirimler ve yoğun talep ikincisini düzenlememiz konusunda bizlere cesaret ve sorumluluk vermiştir. Bu bilinç ve sorumlulukla ülkemizde ve üniversitemizin ev sahipliğinde uluslararası düzeyde ikinci kez düzenleyeceğimiz, Kodaly Enstitüsü öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilecek workshop ve seminerler konunun değeri açısından çok önem arz etmektedir.

Çalışmanın içeriği beş ana başlıkta düzenlenmiştir. Bunlar,

• Koro Eğitimi ve yönetimi
  • Solfej Eğitimi
  • Kokas Pedagojisi
  • Sınıf Müzik Eğitimi (Okul Öncesi Dönem,  İlk ve orta öğretim)
  • Çalgı Eğitimi (Colourstrings, Keman ve Çello)

Çalıştaya davet edilen ve davetimizi kabul eden Kodaly Enstitüsünün müzik eğitimcileri ve sanatçıları, uluslararası düzeyde tanınmış ve Kodaly yaklaşımı uzmanlarıdır.

Prof. Dr. László Norbert NEMES, Katalin KÖRTVÉSİ, Edina BARNABAS, Lucinda GEOGHEGAN, Geza SZILVAY, Csaba SZILVAY, dört gün boyunca bizlerle birlikte olacaklardır.

Nitelikli, verimli ve yararlı dört gün geçirmemiz dileğiyle......

Düzenleme Kurulu Adına

Proje Yürütücüsü