Yeni Nesil Eğitimle Geleceğe Yolculuk Paneli

YENİ NESİL EĞİTİMLE GELECEĞE YOLCULUK PANELİ

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülmekte olan İSTKA tarafından desteklenen "Yeni Nesil Eğitimle Geleceğe Yolculuk" paneli 4 Ocak 2024 tarihinde Enka Oditoryumu'nda saat 11.00'de uluslararası boyutta 400’ü aşkın katılımla gerçekleştirildi. "Yeni Nesil Eğitim" teması etrafında şekillenen etkinliğin katılımcılarını protokol üyeleri, akademisyenler, uzmanlar, eğitimciler, veliler, yöneticiler ve STK çalışanları oluşturmuştur. Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün konuşmasıyla başlayan etkinlik, Proje Koordinatörü Sibel Saygın’ın Geleceğe Yolculuk Proje Sunumu ile devam etmiştir.

Yeni Nesil Eğitimle Geleceğe Yolculuk Panelinin açılış konuşmasını Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfi Kenan, panelin moderatörlüğünü ise Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşin Kaplan Sayı gerçekleştirmiştir. Dekanımız konuşmasında yeni teknolojilerin eğitim süreçlerinde etkin bir şekilde kullanımında, özellikle kalıcı öğrenmeyi ve tam öğrenmeyi sağlamada öncelikle eğitimcilerin durması gereken hususlara ve meselelere değinmiştir.

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Hakan Akçay, Koç Üniversitesi Fen Fakültesi’nden Doç. Dr. Aşkın Kocabaş, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Tuncer Can, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Nihal Yurtseven’in panelistliğinde düzenlenen etkinliğin ilk kısmında; öğretmenlerin rolleri, 21. yüzyıl öğrencilerinin profili ve ebeveynliğin eğitimde gelişen rolü, öğretmen profesyonelliği, bilim sevdalısı öğrenciler yetiştirmek, tasarımcı öğretmen profilleri gibi önemli konular ele almıştır. Yeni nesil için eğitim söylemi çerçevesinde sunulan etkinliğin uluslararası boyutu ile İSTKA ve eğitime olan destekleri, sekiz farklı ülke üzerinde yaygınlaştırılmış olup, Geleceğe Yolculuk Projesi iyi örnek olarak sunulmuştur. Etkinliğin ikinci kısmı yeni nesil eğitimle değişen eğitim yöntem ve tekniklerini en iyi şekilde ele alan uluslararası proje sunumları ve iyi örneklerin paylaşımı ile devam etmiştir. Etkinlik, sunumların ardından katılımcıların farklı fon kaynakları ve işbirliği görüşmeleri yapabildikleri fuaye alanında devam etmiştir. Bu etkinlik ile eğitimde yeni uygulamalar ve paylaşımlar üzerine sinerji oluşumuna katkı sağlanmıştır.