24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

emekli-oretmenler-topluca-1.jpg (332 KB)

Marmara Üniversitesi'nin 24 Kasım Öğretmenler günü etkinlikleri, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Çelen, Prof.Dr. Ömer Akgiray ve Prof. Dr. Hasan Korkut ve Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfi Kenan'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Validebağ Öğretmenler Huzurevi’ni ziyaret etmesi ile başladı.

emekli-oretmenler-topluca.jpg (361 KB)

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, Dekan Prof. Dr. Seyfi Kenan ve beraberindeki heyeti karşılayan emekli öğretmenler duygulu dakikalar yaşadı. Ziyaret programı esnasında emekli öğretmenlerin mesleki tecrübelerini dinleyen Prof. Dr. Mustafa Kurt, emekli öğretmenlere çiçek takdim ederek, öğretmenler gününü kutladı.

rekyor-cicek-sunusu.jpg (489 KB)

24 Kasım Öğretmenler günü etkinlikleri kapsamında, Marmara Üniversitesi Öğretmenler Günü Kutlama Programı 24 Kasım 2021 günü Göztepe Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Tören Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt ve beraberindeki üniversite yöneticilerinin Atatürk Anıtı’nın önüne çelenk bırakması ile başladı.

celenk.jpg (603 KB)

Törenin Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bölümü ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Tören Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfi Kenan'ın, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt’un açılış konuşmaları ile devam etti.

Prof-dr-Seyfi-Kenan-konusma.jpg (301 KB)

prof-dr-mustafa-kurt -konusma.jpg (264 KB)

Açılış konuşmalarının ardından “Benim İçin Öğretmen” ve “Bir Öğretmenler Günü Hatırası” isimli filmlerin gösterimi yapıldı. Program Prof. Dr. Tunç Akkoç tarafından hazırlanan “Öğretmenlikte Duygular” adlı gösteri ile devam etti. Son olarak Prof. Dr. Mustafa Uslu yönetimindeki Marmara Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu tarafından bir konser gerçekleştirildi.

koro-ve-folklor-ekibi.jpg (458 KB)

Törenin ardından Atatürk Eğitim Fakültesi tarafından hazırlanan Öğretim Elemanları Sergisi (Sanal-Çevrimiçi), Sanat Eğitiminde İz Bırakanlar (Sanal-Çevrimiçi) ve Öğretmenler Günü Atölye Arşivleri Öğrenci Sergisi, sergi salonunda topluca ziyaret edildi.

sergi-rekör-dekan.jpg (405 KB)