Değerli Olmayı Önceleyen
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programlarını
Anlamak ve Uygulamak
Panel - 1: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli: Eğitimin Yenilikçi Yol Haritası
“Değerli Olmayı Önceleyen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programlarını Anlamak ve Uygulamak” isimli panel serisi başladı. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen panellerin ilki 06.05.2025 Salı günü çevrimiçi olarak düzenlendi.
“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli: Eğitimin Yenilikçi Yol Haritası” konulu ilk panelin açılış konuşmasını Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfi Kenan gerçekleştirdi. Dekan Prof. Dr. Seyfi Kenan konuşmasında Türkiye’de öğretmen yetiştirmenin bilim ve sanatla bağlantısını çok sağlam bir şekilde kuran eğitim fakültelerimizin birbirinden çok değerli hocalarının Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin şekillenmesinde büyük katkıları olduğunu belirtti. Panel serisinin başlığının “Değerli Olmayı Önceleyen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programlarını Anlamak ve Uygulamak” olarak seçilmesinin anlamını vurgulayarak konuşmasına devam eden Kenan, “değer”e sahip çıkmak ile “değer”li olmak arasındaki farkın çok önemli olduğunu ifade etti. Bu panel serisi ile Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin ülkemizin geleceğine katacağı “değer”in tüm eğitimciler tarafından anlaşılacağını söyledi ve şu bilgileri paylaştı: “Panel serisinin “Eğitimin Temel Taşları: Bilgi, Beceri ve Eğilimlerle Geleceği İnşa Etmek” temalı ikincisi yüzyüze olarak Mayıs ayı içerisinde düzenlenecektir. Paneller, “Öğretim Programlarının Yapı Harcı: Programlar Arası Bileşenler”, “TYMM’de Ölçme ve Değerlendirme: Başarıyı Yeniden Tanımlamak”, “Öğretimde Farklılaştırma: Farklılıkları Güçlü Yönlere Dönüştürmek” ve “Geleceğin Öğretmenleri: TYMM’nde Öğretmen Yetiştirme Stratejileri” konularıyla gelecekteki dönem devam edecek ve Sosyal Bilimlerde, Fen Bilimlerinde, Güzel Sanatlarda, Matematik Eğitiminde, Temel Eğitimde, Yabancı Dil Öğretiminde ile Özel Eğitimde TYMM Yansımaları şeklinde alan bazlı paneller ile tamamlanacaktır.”
Moderatörlüğünü Prof. Dr. İlker Cırık’ın yaptığı panelde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin temel felsefesi ele alınarak, eğitimin geleceğini nasıl şekillendireceği tartışıldı. Modelin temel ilkeleri, yaklaşımı, öğrenci profili, öğretim programlarına yansıması ve Türkiye’nin eğitim politikalarındaki dönüşümü mercek altına alındı. Panelin son bölümünde katılımcıların sorduğu sorular cevaplandırıldı.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |