Artı Bir Zenginlik Projesi Gerçekleştirildi

arti-bir-zenginlik-projesi_1729871558.jpg (266 KB)

İstanbul Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi’nin Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi ile işbirliği yaparak TÜBİTAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında uyguladığı “Artı Bir Zenginlik” adlı projenin açılış töreni 14 Ekim’de BİLSEM Ataşehir’de yapıldı.

14-18 Ekim 2024 tarihleri arasında uygulanan proje ile down sendromlu bireylerin merak, öğrenme duygularını aktifleştirerek bilimsel ve sanatsal deneyimler kazanması ve sosyal-duygusal becerilerini geliştirerek yaşadıkları ortamlara daha çok uyum sağlamaları amaçlanmıştır.

Proje BİLSEM Ataşehir ile Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi arasında işbirliği kapsamında gerçekleşmiştir. Bu işbirliği çerçevesinde Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfi Kenan’ın, projeye akademik danışmanlık yaparak emek veren Dr. Öğr. Üy. Oktay Aydın’ın, fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gülden Uyanık’ın ve proje rehberliğini yapan Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi öğrencilerinin değerli destekleri olmuştur. Açılış konuşmasında dekanımız “bilim ve sanatın aydınlatan ışığının herkese eşit bir şekilde sunulmasının ne kadar değerli olduğunu” vurgularken Fuat Sezgin’in bilim yolculuğuyla ilgili bazı anekdotlar paylaşmıştır.

Toplumsal duyarlılığın artmasına katkı sağlayacak bu tür projeler kapsam itibariyle sınırlı ancak anlam itibariyle önemli projelerdir. Bu tür projelerin giderek gelişmesi ve başka çalışmalara da ilham olması dileğiyle…