EURYDICE (Avrupa Eğitim Bilgi Ağı) Türkiye Biriminin 7. Tanıtım Toplantısı

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı EURYDICE (Avrupa Eğitim Bilgi Ağı) Türkiye Biriminin 7. Tanıtım Toplantısı, 5-7 Aralık 2023 tarihleri arasında Giresun'da gerçekleştirildi. Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde düzenlenen toplantı, Milli Eğitim Bakanlığı daire başkanları ve EURYDICE yetkililerinin yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Ulusal Ajans ve YÖK'ten temsilciler ile ülke genelindeki 28 farklı üniversiteden dekan, dekan yardımcısı ve akademisyenlerden oluşan temsilcilerin katılımlarıyla yapıldı. İlgili toplantıya Üniversitemizden Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Seyfi Kenan katılmıştır.

Açılış konuşmalarını takiben programda, Florence Mondin “Eurydice Metwork – EU perspective” konulu sunumunu yaptı. Eurydice Türkiye Ulusal Birimi tarafından Eurydice (Avruğa Eğitim Bilgi Ağı) ve Eurydice’ın sunduğu imkanlar konusunda bilgilendirici sunumlar yapıldı. Ardından, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajans) Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programları, ERASMUS+ KA1 – Yükseköğretim Bireylerin Hareketliliği (KA130, KA131, KA171) ve 2024 yılı Erasmus+ merkezi proje fırsatları konusunda bilgilendirmeler verildi.

Toplantıda yapılan bilgilendirme sunumlarından bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

Sunum1

Sunum2