2021 YKS Sonucu Tercih Yapacak Adaylar

Atatürk Eğitim Fakültesi'nin temelleri 1848 yılında temel ve ortaöğretim seviyesindeki okullara öğretmen yetiştirmek üzere açılan Dârülmuallimîn-i Rüşdî'ye (Öğretmenler Okulu) dayanmaktadır. Bu okul, tarihi boyunca farklı isimlerle anılmış olup 1982 yılında Marmara Üniversitesi'ne bağlanarak Atatürk Eğitim Fakültesi'ne dönüşmüştür. Fakültenin eğitim dili genellikle Türkçe olmakla beraber Yabancı Diller Eğitimi Bölümü'nde ilgili program dilinde eğitim verilmektedir. Fakülte şu anda yaklaşık olarak 6200 öğrenciye ve 300 öğretim/araştırma ve idari personele ev sahipliği yapmaktadır. Fakültede bölüm ve program ihtiyaçları doğrultusunda seminer odaları, fen ve bilgisayar laboratuvarları, müzik salonları, bireysel müzik enstürman çalışma odaları, resim ve sanat atölyeleri, resim galerisi gibi çeşitli imkanlar sunulmaktır. Fakültede eğitim, öğretim ve araştırma çalışmalarının yapıldığı 22 programa bağlı olarak toplamda 8 farklı bölüm bulunmaktadır. Son olarak, fakülte Erasmus+ ve Yüksek Öğretim Kurumu tarafından sağlanan bazı uluslararası anlaşmalar kapsamında çoğunlukla Avrupadaki üniversiteler olmakla beraber diğer ülkelerdeki üniversitelerle de öğretim elemanı ve öğrenci değişim programlarına aktif olarak katılım sağlamaktadır.

Bölümler:
  • Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri
  •  Eğitim Bilimleri
  • Güzel Sanatlar Eğitimi
  • Özel Eğitim
  • Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi
  • Temel Eğitim
  • Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi
  • Yabancı Diller Eğitimi (Alman Dili Eğitimi, Fransız Dili Eğitimi, İngiliz Dil Eğitimi)

2021 YKS sonucu fakültemizi tercihte bulunacak adaylar fakültemiz ve fakültemiz programlarına ait tanıtım broşürlerine aşağıdaki linkten ulaşabilir. Merak ettiğiniz hususlarda 20 Ağustos 2021 tarihine kadar Fakültemize gelerek ilgili programlar hakkında bilgi alabilir veya aef@marmara.edu.tr e-posta adresi üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

Üniversite tanıtım programı için tıklayınız.

Fakülte ve program bilgileri için tıklayınız.