Buhara İnovasyon Üniversitesi ile Görüşme

Buhara İnovasyon Üniversitesinden Fakültemize Ziyaret

Türkiye ile Özbekistan arasındaki karşılıklı işbirliğini geliştirmek amacıyla Buhara İnovasyon Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi arasında planlanan işbirliği protokolü için üniversitemize gelen Buhara İnovasyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dilnoz Ruziyeva, fakültemizi ziyaret ederek  Dekanımız Prof. Dr. Seyfi Kenan ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Fakültemizin Göztepe Yerleşkesinden Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Maltepe Yerleşkesine taşındığı günlere denk gelen görüşmede Prof. Dr. Seyfi Kenan, fakültemizin 1848’den günümüze kadar eğitim verdiği yerlerden bahsetti. Görüşmenin devamında öğretmenlik programlarımız hakkında bilgi verdikten sonra işbirliği yapılabilecek alanlar ve yapılabilecek ortak akademik çalışmalar üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmenin sonunda Prof. Dr. Dilnoz Ruziyeva tarafından Prof. Dr. Seyfi Kenan’a Özbek geleneksel kıyafeti olan çapan giydirilmiştir. Prof. Dr. Seyfi Kenan tarafından ise Prof. Dr. Dilnoz Ruziyeva’ya okulumuzun 175. Yılı anısına yaptırılan hatıra tabağı hediye edilmiştir.