Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Yedek Kontenjan Kayıt İşlemleri

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü yedek kontenjan kayıt işlemleri aşağıda açıklanmıştır.

Resim-İş Öğretmenliği'nden 79 asil kayıt yapıldı. 21 yedek alınacak. Müzik Öğretmenliği'nden 42 asil kayıt yapıldı. 8 yedek alınacak.

08-09 Eylül 2016 tarihleri arasında yedek öğrenci kayıtları yapılacaktır. Kayıt yaptırmak isteyen yedek adaylar 08 Eylül 2016 günü saat 15.00'e kadar Dekanlığımız Evrak Kayıt birimine dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Yapılan başvurular Dekanlığımız tarafından değerlendirmeye alınıp puan sırasına göre kayıt yaptırmayan asil listedeki adaylardan boş kalan kontenjanlara yerleştirme yapılacaktır. Dilekçe ile başvuru yapmayan yedek listede adı bulunan adaylar için herhangi bir kayıt işlemi yapılmayacaktır.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

1- Adayın ÖSYS yerleştirme sonucunun internet çıktısı (ÖSYM Kontrol Kodu olmak zorundadır.

2- Adayın mezun olduğu okuldan aldığı lise diplomasının aslı ya da yeni tarihli Geçici Mezuniyet Belgesi aslı (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine geçmez). Daha önce bir Yükseköğretim Kurumundan mezun adaylar da lise diplomasını getirmek zorundadırlar. (Son mezun olunan üniversitenin diploması ile kayıt yapılamaz.) Liseyi yurt dışında bitirenler için, ayrıca T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Denklik Belgesi gerekmektedir.

3- Askerlik durum belgesi (ASAL üzerinden yapılan sorgulamada askerlik sorunu tespit edilen adaylardan askerlik durum belgesi istenecektir. Askerlik durum belgesi, e-devlet şifresiyle giriş yapılarak ilgili adresten veya askerlik şubelerinden alınabilir.

4- 3 adet 4.5x6 cm boyutunda fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)