Marmara Üniversitesi Uluslararası Erasmus Mundus Ortak Yüksek Lisans Programı “PETAL”in ilk mezunları

Marmara Üniversitesi Uluslararası Erasmus Mundus Ortak Yüksek Lisans Programı, Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü Okul Öncesi Eğitimi Bölümü’nün ikinci yüksek lisans programı olarak sürdürülen PETAL “Play, Education, Toys and Languages” Erasmus Mundus Ortak Yüksek Lisans Programı’nın ilk mezuniyet törenini gerçekleştirilmiştir. Pandemi döneminde uzaktan eğitim modeli ile gerçekleştirilen master programının tezlerini tamamlayarak mezun olma hakkı kazanan ilk öğrencileri İstanbul’a gelerek Üniversitemizdeki mezuniyet törenine 27 Haziran 2022 tarihinde katılmışlardır. Mezuniyet töreninde program birincisine diploması Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Seyfi Kenan tarafından verilmiştir. Diğer mezun öğrencilere diplomaları Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ozana Ural’ın yanı sıra Program Direktörü program ev sahibi kurum University of Córdoba Koordinatörü Prof. Dr. Elena Gomez, program ortağı Lisbon Politeknik Enstitü Koordinatörü Prof. Dr. Dalila Lino, Marmara Üniversitesi Koordinatörü Öğr. Gör. Esra Molu ve programda ders veren öğretim üyeleri Dr. Hazel Wright (Anglia Ruskin Üniversitesi, İngiltere) tarafından sunulmuştur. Ayrıca programa Okul Öncesi Eğitimi Anabilim dalı öğretim elemanları Dr. Fatma Özge Ünsal ve Arş. Gör. Büşra Şahan destekleri ile katkı sunmuşlardır. Pandemi sonrası ilk mezuniyet töreni olduğundan mezun öğrencilerin hepsi katılamamıştır. İlk mezunları kutlarken devam eden PETAL programının yeni öğrencilerinin mezuniyetlerini daha büyük bir katılımı ile kutlamayı umuyoruz.

petal-foto-21.jpg (229 KB)

petal-foto-1.jpg (540 KB)