Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Akademik Takvim ve Genel Bilgilendirme Duyuruları

2021 Ekim Dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Genel Duyuruları:

1. Dersler yüzyüze ve çevrimiçi olarak yapılacaktır. Yüzyüze dersler Pazartesi ve Salı günleri saat 17.30 - 20.20 arasında yapılacaktır. Çevrimiçi dersler ise Çarşamba ve Perşembe günleri saat 17.30'dan sonra yapılacaktır.

2. Ders muafiyeti (staj dahil) yapılmayacaktır.

3.  Akademik takvim için tıklayınız.

4. Staj yapılacak okullar formasyon birimi tarafından İstanbul MEM işbirliği ile belirlenmektedir. Okul değişikliği kesinlikle yapılamamaktadır. Öğretmenlik Uygulaması dersi kapsamında yapılacak olan stajlar, güz ve bahar dönemlerinde 12’şer hafta olacak şekilde yapılacaktır. Stajların ilk haftası 25-28 Ekim 2021 olarak belirlenmiştir. Adayların yerleştirildikleri okul dışında bir okulda stajlarını yapması mümkün değildir. Haftada 6 saat olacak şekilde staja devam etme zorunluluğu vardır. Danışman öğretmenlerin ders programına uygun olacak şekilde ve danışman öğretmeninizin onayını alarak bu 6 saati ister tek günde isterseniz birden fazla günde tamamlayabilirsiniz. Staj yapacağınız okulunuz size en geç 24 Ekim Pazar günü bildirilecektir. Okulunuz bildirildiğinde 25-28 Ekim arasında herhangi bir gün doğrudan okulunuza gidebilirsiniz, fakülteye gelmenize gerek yoktur.

5. Fakültedeki dersleriniz 1 Kasım 2021 saat 17.30 da yüzyüze olarak başlayacaktır. Bu tarihten önce fakülteye gelmenize gerek yoktur.

6. Staj ile ilgili soru/sorunlarınız için pfstaj@marmara.edu.tr adresine yazabilirsiniz.

7. Genel soru/sorunlarınız için sadece formasyon@marmara.edu.tr adresinden cevap verilebilmektedir. Telefon ile cevap verilememektedir. Lütfen telefon ile ulaşmaya çalışmayınız.