Kopenhag Üniversitesi ile ortaklaşa Karşılaştırmalı Tarih Eğitimi Çalıştayı Düzenlendi.

29 Nisan 2022 Cuma günü Kopenhag Üniversitesi'nden Andreas Kopp, Rasmus H. Rasmussen, Laura Lundager Jensen, Kirsten Oedenburg Lauta, Karina Bruun Houg, Maren Lyjte, Jans Pietras, Auders H. Simonsan, Sanne Faber Marmara Üniversitesi’ni ziyaret ettiler.

Kopenhag-Üniversitesi-ile-ortaklaşa-Karşılaştırmalı-Tarih-Eğitimi-Çalıştayı-1.jpg (213 KB)

Program çerçevesinde Danimarka’lı tarih eğitimcisi akademisyenleri, Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfi Kenan makamında kabul etti. Görüşmede Türkiye’de eğitiminin genel hatları ve yapılmakta olan çalışmalar hakkında bilgiler paylaşıldı. Ayrıca ziyaretçi akademisyenler tarafından da Danimarka’daki eğitim sisteminin temel yapısına dair bilgiler aktarıldı.

Kopenhag-Üniversitesi-ile-ortaklaşa-Karşılaştırmalı-Tarih-Eğitimi-Çalıştayı-3.jpg (304 KB)

Programın ikinci oturumunda Tarih Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akif Pamuk ve beraberindeki çalışma grubu, Türkiye’deki tarih öğretim programının çerçevesi, tarih derslerinde ele alınan konular ve tarihsel düşünme becerileri, ölçme değerlendirme sistemi ve araçlarına dair bir sunum gerçekleştirdi. Ayrıca Türkiye’de tarih öğretiminin devlet okullarında ve özel okullarda nasıl gerçekleştiğine, benzer ve farklı yanların neler olduğuna dair örnekler paylaşıldı. Ardından Danimarka’da tarih öğretim programının unsurları, işlenen konular, ölçme ve değerlendirme sistemine dair örnekler aktarıldı.

Verimli geçen ziyaret Marmara Üniversitesi ve Kopenhag Üniversitesi ile yapılacak ikili çalışmalar üzerine değerlendirmelerle sona erdi.

Kopenhag-Üniversitesi-ile-ortaklaşa-Karşılaştırmalı-Tarih-Eğitimi-Çalıştayı-2.jpg (357 KB)