Günümüzde ve Gelecekte Öğretmen Eğitimi ve Yeterliliği‘‘ Konulu Konferans Gerçekleşti


Günümüzde ve Gelecekte Öğretmen Eğitimi ve Yeterliliği

Alman Kültürü tarafından (Alman Akademik Değişim Servisi katkılarıyla) her yıl bir üniversite ile birlikte düzenlenen Günümüzde ve Gelecekte Öğretmen Eğitimi ve Yeterliliği konulu Konferansımız bu yıl 17 – 19 Mart tarihleri arasında Marmara Üniversitesinde gerçekleşmiştir.

Konferans Kapsamında Mainz Üniversitesi, Jena Üniversitesi ve Eğitim Üniversitesi Freiburg‘dan, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Türk-Alman Üniversitesi, Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesinden çok değerli Öğretim Üyeleri  katılım sağlamışlardır. Ayrıca Özel ALEV Okulundan, Özel ALKEV Okulundan, Özel Denizatı Okulundan ve Alman Büyükelçiliği İlköğretim Okulundan katılan öğretmenlerimiz ile birlikte üniversite- okul iş birliğini daha da etkin kılmamız mümkün olmuştur.

Konferans 17 Mart’ta İstanbul Almanya Başkonsolosluğunda Başkonsolos Johannes Regenbrecht’in ve İstanbul Goethe Enstitüsü Müdür yardımcısı Sabine Haupt’un açılış konuşmalarıyla başlamıştır. Konferans açılışında Alman Dili ve Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feruzan Gündoğar ,,İllüzyon ve Yapılabilirlik Arasında Öğretmen Eğitimi Mi? Yoksa Suçlu Sadece Öğretmenler Mi?’’ konulu sunumunu gerçekleştirmiştir.

Konferansın ikinci günü Yabancı diller Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feruzan Gündoğar ve Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfi Kenan’ın açılış konuşmalarını yapmalarıyla başlamıştır. Devamında PD Dr. Marion Grein’ın ,,Yetkin Öğretmenlere İhtiyacımız Var!’’ konulu sunumu gerçekleşmiştir. Hemen akabinde ‘’Öğretmen Yetkinlikleri,, konusunu farklı bakış açılarıyla ele alan eş zamanlı sunumlar gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda ‘’Yazı Çalışmalarının Ölçüt Temelli Değerlendirilmesi’’ (Prof. Dr. Zeynep Kalkavan- Aydın), ‘’Yabancı Dil Olarak Almanca Derslerinde Fantastik Edebiyatının Entegrasyonu’’ (Dr. Katharina Müller), ‘’Etkileşim, Dil öğretimi, Sistem, Gelişim’’ (Prof. Dr. Hermann Funk), ‘’Almanya’daki İki Dillilik Mesleğine Yönelik Dil Kurslarında Senaryo Yoluyla Öğretimin Artan Önemi ve Bu Yöntemin Türkiye’de Öğretmen Eğitimine Aktarılması’’ (Dr. Monika David) konuları üzerinde durulmuştur. Sunumların hemen sonrasında konferans konusu ile ilgili bir panel gerçekleştirilmiştir. Katılımcılar, akşam yemeğinde daha yoğun bir fikir alışverişi yapma fırsatı bulmuşlardır.

Konferansın kültürel etkinlik bölümü 19 Mart’ta İstanbul Boğazı’nda tekne gezisi ile gerçekleşmiştir. Konferans Beyoğlu’nda bir öğle yemeği ve ‘’60 Yıl - Almanya Nasıl Vatan Oldu?’’ kitabının yazarı Özcan Mutlu eşliğinde Goethe Enstitüsünde gerçekleştirilen okuma programıyla tamamlanmıştır.

slayt.jpg (161 KB)

 

HIZLI ERİŞİM